Szinte mindennapi feladat, hogy a háztartásokban odafigyeljünk a villanyszámla optimalizálására. A 80-120 literes villanybojler fogyasztása nagy szerepet játszik ebben. Szeretnénk megosztani néhány hatékony módszert a fogyasztás csökkentésére, ezáltal pénzt és energiát takarítva meg.

 

A Hajdú 80-120 literes villanybojler az egyik legelterjedtebb típus Magyarországon, így érdemes figyelmet fordítani a fogyasztás csökkentésére ennek a készüléknek a példáján keresztül.

Villanybojler szerelo Budapest

 

HOGYAN FOGYASZT A BOJLER? 

Az átlagos napi fogyasztás 3-8 kWh között változhat, attól függően, hogy milyen hőmérsékletre van beállítva és milyen az aktuális vízhőmérséklet a bojlerben. Például a nyári hónapokban kevesebb energia szükséges a víz felmelegítésére, mivel a vízhálózatból érkező víz melegebb.

A villanybojler napi hővesztesége közel 1 KW/nap-ban határozható meg.

 

ÉVES FOGYASZTÁS A KÜLÖNBÖZŐ HAJDÚ BOJLEREK ESETÉN:

  • Hajdu Z 80-120 Erp villanybojler: 1080-2720 KW

  • Hajdu Z 80-120 Smart villanybojler: 1080-2573 KW

  • Hajdu SY 80-120 R Smiley villanybojler: 960-2312 KW

Ezek az értékek változhatnak attól függően, hogy milyen hőmérsékleten működik a bojler, hányan használják, és milyen a fürdési szokások.

Ezek az Értékek a Bojler.hu szakmai tapasztalatiára alapozottak.

CSÖKKENTSE A FOGYASZTÁST:

  • Állítsa lejjebb a hőmérsékletet: Minél magasabb a beállított hőmérséklet, annál több energia távozik a hőveszteség miatt. Ha nem használják ki a forró vizet teljesen, csökkentheti a hőmérsékletet.

  • Rendszeres karbantartás: A vízkő eltávolítása, a fűtőszál és az aktív védőanód ellenőrzése segít csökkenteni a fogyasztást.

  • Fűtési ciklus optimalizálása: Ha hosszabb ideig nem lesz szüksége meleg vízre, állítsa lejjebb a hőmérsékletet, majd állítsa vissza a szükséges hőmérsékletre, mielőtt ismét használná a bojlert.

Ne felejtse el, hogy a villanybojler rendszeres karbantartása és a megfelelő beállításokkal jelentős megtakarítást eredményezhetnek hosszú távon. Válassza Bojler.hu-t, ha hatékony és energiatakarékos megoldásokat keres 80-120 literes villanybojlerre!