Központunk:

Hívjon bizalommal!

Bojler vízkőtelenítés

/ Bojler vízkőtelenítés Budapesten és környékén

bojler vízkőtelenítés

Villanybojler vízkőtelenítés – Fontos lépés a hatékony működés és hosszú élettartam érdekében

 

A villanybojler vízkőtelenítése/karbantartása elengedhetetlen a készülék hatékony működésének és hosszú élettartamának biztosításához. 

A vízkőképződés az idővel lerakódó kemény vízkövekből áll, amelyek ronthatják a bojler teljesítményét és növelhetik az energiafogyasztást. 

A BOJLER.HU lentebb bemutatja, miért fontos a vízkőtelenítés, és milyen módszerekkel védekezhetünk a vízkő ellen.

Miért szükséges a vízkőtelenítés?

A vízkövek felhalmozódhatnak a villanybojler fűtőszálán és a tartály alján, amelyek negatívan befolyásolják a bojler hatékonyságát és élettartamát. A vízkőtelenítés időszakos végrehajtása segít megszabadulni ezektől a lerakódásoktól, megőrizve a bojler hatékony működését.

Mikor és hogyan végezzük a vízkőtelenítést?

Általánosságban két-három évente javasolt a villanybojler vízkőtelenítése, de az optimális gyakoriság a gyártó ajánlásától és a helyi víz keménységétől függ. Amennyiben a következő jelenségeket tapasztaljuk, érdemes elvégezni a vízkőtelenítést:

  • A bojler egyre zajosabb működése, amely a fűtőszál körül kialakuló vízkő miatt jelentkezik.
  • A bojler alján lévő vízcseppek, amelyek az elhasználódott alaplaptömítés miatt csöpögnek.
  • Magasabb villanyszámla, ami a vízkövek miatt növekvő energiafogyasztásra vezethető vissza.

A vízkőtelenítés folyamata során az eltávolítjuk a lerakódott vízkövet és ellenőrizzük a bojler állapotát. A BOJLER.HU Szakemberei gondoskodnak a vízkőtelenítés helyes és hatékony végrehajtásáról, így Ön biztos lehet a bojler megfelelő működésében.

Védekezés a vízkő ellen – Hasznos tippek

A vízkőképződés elkerülése érdekében következzen néhány hasznos tipp, amellyel megvédheti villanybojlerét:

  1. Használjon vízlágyítót: A vízlágyítók csökkentik a vízben található kemény ásványi anyagok mennyiségét, ezáltal csökkentik a vízkőképződést. Ellenőrizze, hogy a helyi vízminőség miatt szüksége van-e vízlágyítóra.
  2. Rendszeres bojler tisztítás: A bojler rendszeres tisztítása és karbantartása segít megelőzni a vízkőképződést. A vízkőtelenítés során eltávolítjuk a lerakódott vízkövet és ellenőrizzük a bojler helyes működését.
  3. Használjon mágneses vízkezelőt: A mágneses vízkezelők átalakítják a vízben található ásványi anyagokat, megakadályozva a vízkőképződést.
  4. Csökkentse a víz hőmérsékletét: A magas hőmérsékletű víz növeli a vízkőképződés esélyét. Ajánlott a víz hőmérsékletét alacsonyabb szinten tartani.
  5. Vizsgálja meg a víz minőségét: Ha a víz kemény, akkor nagyobb a vízkőképződés esélye. Forduljon a helyi vízszolgáltatóhoz, vagy kérjen szakember segítségét, hogy ellenőrizze a vízminőséget.

 

Keressen minket vízkőtelenítés ügyében

Ha szeretné megelőzni a vízkőképződést és gondoskodni villanybojlerének hosszú élettartamáról, kérje szakértőink segítségét! A Bojler.hu csapata szívesen áll rendelkezésére a vízkőtelenítés és bojler karbantartás terén.

Hívjon minket vagy keressen Live chaten időpont egyeztetés miatt.

+36309639195