Központunk:

Hívjon bizalommal!

Bojler vízkőtelenítés

/ Bojler vízkőtelenítés Budapesten és környékén

bojler vízkőtelenítés

Villanybojler vízkőtelenítés – Fontos lépés a hatékony működés és hosszú élettartam érdekében

 

A villanybojler vízkőtelenítése/karbantartása elengedhetetlen a készülék hatékony működésének és hosszú élettartamának biztosításához. 

A vízkőképződés az idővel lerakódó kemény vízkövekből áll, amelyek ronthatják a bojler teljesítményét és növelhetik az energiafogyasztást. 

A BOJLER.HU lentebb bemutatja, miért fontos a vízkőtelenítés, és milyen módszerekkel védekezhetünk a vízkő ellen.

Miért szükséges a vízkőtelenítés?

A vízkő felhalmozódhat a villanybojler fűtőszálán és a tartály alján, amelyek negatívan befolyásolják a bojler hatékonyságát és élettartamát. A vízkőtelenítés időszakos végrehajtása segít megszabadulni ezektől a lerakódásoktól, megőrizve a bojler hatékony működését.

Mitől lesz vízköves a bojler?

Amikor a vizet felmelegítjük, a vízben oldott ásványi anyagok, például mész, kicsapódik. A kicsapódott mész molekulák, lassan lerakódnak a bojler belsejében. Először a fűtőbetéten képeznek vékony réteget, majd az anódrúdra rakódnak. Későbbiek folyamán a lebegő mész darabkák leülepednek a bojler aljára.

Minél nagyobb ez a leülepedett vízkőréteg, annál jobban csökken a bojler hatásfoka.

Mikor és hogyan végezzük a vízkőtelenítést?

Általánosságban két-három évente javasolt a villanybojler vízkőtelenítése, de az optimális gyakoriság a gyártó ajánlásától és a helyi víz keménységétől függ. Amennyiben a következő jelenségeket tapasztaljuk, érdemes elvégezni a vízkőtelenítést:

 • A bojler egyre zajosabb működése, amely a fűtőszál körül kialakuló vízkő miatt jelentkezik.
 • A bojler alján lévő vízcseppek, amelyek az elhasználódott alaplaptömítés miatt csöpögnek.
 • Magasabb villanyszámla, ami a vízkövek miatt növekvő energiafogyasztásra vezethető vissza.


A vízkőtelenítés folyamata során az eltávolítjuk a lerakódott vízkövet és ellenőrizzük a bojler állapotát. A BOJLER.HU Szakemberei gondoskodnak a vízkőtelenítés helyes és hatékony végrehajtásáról, így Ön biztos lehet a bojler megfelelő működésében.


Hajdú, Ariston, Bosch és egyéb bojlerek vízkőtelenítése


Általunk szervizelt márkák vízkőtelenítését vállaljuk Budapesten és közvetlen környezetében. A gyári alaktrészekkel elvégzett karbantartás így nem csak a készülék hatásfokát és élettartamát nőveli, hanem a megbízhatóságát is.

Leggyakrabban szervizelt készülékek:

 • Hajdú
  -AQ 80-120
  -ZV 80-120
  -IDE 100S-200S
  -Z 150S-200S

 • Ariston
  -Velis (VLS) 50-100
  -Ariston Lydos 80-100
  -Fais 80-120

 • Bosch
  -Tronic TR 1000T 80-120
  -Tronic TR 2000T 80-120

Védekezés a vízkő ellen – Hasznos tippek

A vízkőképződés elkerülése érdekében következzen néhány hasznos tipp, amellyel megvédheti villanybojlerét:

 1. Használjon vízlágyítót: A vízlágyítók csökkentik a vízben található kemény ásványi anyagok mennyiségét, ezáltal csökkentik a vízkőképződést. Ellenőrizze, hogy a helyi vízminőség miatt szüksége van-e vízlágyítóra.
 2. Rendszeres bojler tisztítás: A bojler rendszeres tisztítása és karbantartása segít megelőzni a vízkőképződést. A vízkőtelenítés során eltávolítjuk a lerakódott vízkövet és ellenőrizzük a bojler helyes működését.
 3. Csökkentse a víz hőmérsékletét: A magas hőmérsékletű víz növeli a vízkőképződés esélyét. Ajánlott a víz hőmérsékletét alacsonyabb szinten tartani.
 4. Vizsgálja meg a víz minőségét: Ha a víz kemény, akkor nagyobb a vízkőképződés esélye. Forduljon a helyi vízszolgáltatóhoz, vagy kérjen szakember segítségét, hogy ellenőrizze a vízminőséget.
 5. Baktériumok elleni védelem!
  Fontos tudni, hogy a bojler vízkőtlenítése, nem csak a hatékonyságot növeli, de egészségügyi okai is vannak. A bojler aljában lerakódott vízkő (mész) iszapszerű üledékben, káros  baktériumok és legionellák is kifejlődhetnek.

  A baktériumok elszaporodását a víz 60 °C fölötti melegítésével meg lehet szüntetni.

  A vízkőképződés viszont 60 °C-os vízhőmérséklet fölött fokozatosan, gyorsan megnő.

  A bojler ideális vízhőmérséklete 55 és 60 °C között a legoptimálisabb.

 

Keressen minket vízkőtelenítés ügyében

Ha szeretné megelőzni a vízkőképződést és gondoskodni villanybojlerének hosszú élettartamáról, kérje szakértőink segítségét! A Bojler.hu csapata szívesen áll rendelkezésére a vízkőtelenítés és bojler karbantartás terén.

Szolgáltatási területeink: Budapest és Budapest környezetében megtalálható települések.

Hívjon minket vagy keressen Live chaten időpont egyeztetés miatt.

+36309639195