Nem fűt a villanybojler

A villanybojler visszajelző lámpája bojlerben lévő víz melegítését mutatja a felhasználónak.

Ilyenkor a fűtőszál áramot kap és melegíti a bojlerben lévő vizet a beállított hőmérsékletre.

Amennyiben hibát észlel mindig a legegyszerűbb lehetőségtől haladva próbáljuk feltárni a hibát.

Villanybojler hibák ellenőrzése

Először a hőfok állító gombbal érdemes kezdeni aminek magasabb hőfokra való állításával további melegítésre bírhatjuk a bojlert. Finoman tekerve kis kattanás jelzi, hogy a villanybojler ki vagy bekapcsol.

Következő lépés, hogy ellenőrizzük a bojler elektromos bekötését a villásdugót és konnektort illetve a kismegszakítót a biztosítéktáblában, hogy bekapcsolt állapotban legyenek. Érdemes a villanyóra alatt lévő kismegszakítót is ellenőrizni, hiszen túlfeszültség esetén, viharos időben akár ez is leoldhat.

Érdemes a meggyőződni, hogy az elektromos szolgáltató valóban szolgáltat. Akár rendszerhiba vagy karbantartás miatti kimaradás is előfordulhat.

Villanybojlereket sokszor vezérelt áramra, egy második villanyórára kötve időszakos szolgáltatást kapunk, kedvezőbb áram díjért. Érdemes tájékozódni a szolgáltatási időszakokról és akkor ellenőrizni a bojler működését.

Ritka esetben előfordul, hogy a lámpa jelez de nem melegíti a vizet a villanybojler. Ebben az esetben a bojlere meghibásodott és villanybojler szerelő segítségére lesz szüksége.

Villanybojler szerelő BOJLER.HU

Amennyiben ezeket a házilag is könnyen elvégezhető lépéseket elvégezte és továbbra is meghibásodást tapasztal, hívjon villanybojler szerelőt és vizsgáltassa ki bojlerét.

Válasszon minket mert:

A Bojler.hu megbízható és profi csapata áll rendelkezésére.

Hívjon bizalommal!